Největší část produkce kávy v Peru pochází ze severní části země, z kávových oblastí Piura, Lambayegue a Cajamarca. Nejlepší kávy se vyvážejí do Evropy, Japonska a Spojených států.
Díky svému jemnému charakteru se peruánská káva často používá pro míchání espresso směsí, French roast a jako základ ochucené kávy. Dobrou kávu můžeme najít vysoko v Andách v údolí Chanchamayo (přibližně 200 km severně od hlavního města Lima) a Urubamba a severní Peru si také získává reputaci jako producent kvalitních, certifikovaných, organicky pěstovaných káv.
Káva z Peru je zpracována téměř výhradně mokrým procesem a vyznačuje se velmi jemnou, nasládlou, vyváženou chutí s minimem kyselosti a příjemným aroma. Nejvyšší jakost se označuje HG nebo SHG (High Grown – Strictly High Grown), případně i AAA a lze v ní najít tóny vanilky či oříšků.